Elmali toplar

|

dinsdag 3 augustus 2010



malzemeler:
3 adet elma
300 gram yulafli bisküvi
4 damla limon esansi
istediginiz kadar çekilmis findik/fistik/ceviz (ben 1 su bardagi kullandim, bu karisiminin içine 1 yemek kasigi toz seker ilave ettim)

üzeri için:
çikolatali sos
hindistancevizi

Yapilisi:
Elmalari kabuklarini soyduktan sonra rendeleyin ve karistirma kabina alin. Üzerine limon esansi, findik fistik karisimini ilave edin. Sonra rondodan geçirdigim yulafli bisküvileri azar azar ilave ettim. Karisim yuvarlanicak sekle girdigi kivami olmus oluyor. Ben ölçüyle ilave ettim, tam 300 gram bisküvi kullandim.

Elde ettigimiz hamurdan ceviz büyüklügünde yuvarlanarak bir servis tabagana dizelim (ben ilk önce hindistancevizi içinde yuvarladim). Son olarakda çikolatali sos üzerine döküyoruz ve 4 saat kadar dolapta bekletelim...

Afiyet olsun... Çok hafif bir tatli oluyor.

6 opmerkingen:

kalpkurabiye, deniz zei

sevgili emine..
ellerine sağlık bu toplar çok leziz görünüyor..
sevgilerimle..

derya zei

Emineciğim ellerine sağlık olsada yesem harika görünüyorlar.Size afiyet olsun öpüyorum.Şablon
da hayırlı olsun:))

umutluhayat zei

eminecim ellerine sağlık canım benim.çok lezzetli ve hafif bir tatlı olmuş.yani tam benlik.biraz alabilirmiyim.sevgiler

emine zei

Yorumlariniz için tesekkürler. Gelenlere ikram edebilirim :)

YEMEK VAKTİ AYLİN zei

Ellerine sağlık bunun bir benzerini bende yaparım ve çok lezzetli olur :)

yemekbiraşk zei

Emine hanım çok lezzetli olmuşlar belli :)
sevgiler

Een reactie plaatsen